Hoe kies je nou het juiste rookhout voor dat ene gerecht? Met dit handige overzicht zie je het in een oogopslag.

Hoe kies je nou het juiste rookhout voor dat ene gerecht? Met dit handige overzicht zie je het in een oogopslag.
Iedereen heeft wel eens spareribs gemaakt. Maar deze 2-3-1 methode en rookhout maken spareribs voor ons onweerstaanbaar. Wij delen ons complete recept van A tot Z, inclusief video’s.
Veel houtsoorten zijn geschikt om als rookhout te gebruiken. Maar de soorten die wij hier noemen moet je absoluut vermijden! Het gaat bijvoorbeeld om
Hickory Hout. Wat weten we daar eigenlijk van? En waar groeit die boom en hoe is het rookaroma van Hickory Rookhout? Lees er alles over in dit blog.
Rooksnippers roken langer in een smokerbox. Maar hoe gebruik je zo’n rookdoos nou eigenlijk? In dit blog laten we met plaatjes stap voor stap zien hoe je rookt in een smokerbox.
Rookhout weken in water of niet, wat je ook kiest het maakt voor de smaak van je BBQ gerecht in ieder geval niet uit. Waarom je het wel of juist niet doet, dat lees je in ons blog.
Rookmeel, Zaagsel, Fijn gemalen rookhout, Rookmot. Hoe je het ook noemt, we bedoelen allemaal hetzelfde. Maar wat is Rookmot precies? Lees verder.
Wat is er nu lekkerder dan een zelf koud gerookte zalm? Pekelen, roken, genieten. En het is super eenvoudig. Hier delen wij ons geheime recept.
Daar sta je dan. Rookmot in huis gehaald. Lekker gerecht op het menu. Maar hoe krijg je het rookmot aan het roken? Wij vertellen je er alles over.
Chunks, Snippers, Rookmot en dan ook nog zoveel smaken. Waar begin je als je voor het eerst met rookhout aan de slag gaat? We hebben het voor je op een rijtje gezet.