Hoe kies je nou het juiste rookhout voor dat ene gerecht? Met dit handige overzicht zie je het in een oogopslag.
Blog
Rookhout Trends voor de Zomer van 2024
De zomer van 2024 belooft een opwindend BBQ-seizoen te worden, vooral door de opkomst van nieuwe rookhouttrends die de traditionele methoden en smaken herdefiniëren.
Zo gebruik je rookhout op een gas BBQ!
Rookhout Op Een Gas BBQ Gebruiken? Dat kan op meerdere manieren. We laten stap voor stap zien hoe je rookhout gebruikt op een gasbarbecue. Lees verder…
Super Malse Spareribs van de Kamado met de 2-3-1 Methode en Rookhout
Iedereen heeft wel eens spareribs gemaakt. Maar deze 2-3-1 methode en rookhout maken spareribs voor ons onweerstaanbaar. Wij delen ons complete recept van A tot Z, inclusief video’s.
Deze houtsoorten moet je absoluut niet gebruiken als rookhout!
Veel houtsoorten zijn geschikt om als rookhout te gebruiken. Maar de soorten die wij hier noemen moet je absoluut vermijden! Het gaat bijvoorbeeld om
Hickory – wat is het en waar komt het vandaan?
Hickory Hout. Wat weten we daar eigenlijk van? En waar groeit die boom en hoe is het rookaroma van Hickory Rookhout? Lees er alles over in dit blog.
Hoe gebruik je een smokerbox voor rookhout?
Rooksnippers roken langer in een smokerbox. Maar hoe gebruik je zo’n rookdoos nou eigenlijk? In dit blog laten we met plaatjes stap voor stap zien hoe je rookt in een smokerbox.
Rookhout weken in water of niet?
Rookhout weken in water of niet, wat je ook kiest het maakt voor de smaak van je BBQ gerecht in ieder geval niet uit. Waarom je het wel of juist niet doet, dat lees je in ons blog.
Wat is Rookmot?
Rookmeel, Zaagsel, Fijn gemalen rookhout, Rookmot. Hoe je het ook noemt, we bedoelen allemaal hetzelfde. Maar wat is Rookmot precies? Lees verder.
Koud gerookte Zalm op de BBQ (met beuken rookmot)
Wat is er nu lekkerder dan een zelf koud gerookte zalm? Pekelen, roken, genieten. En het is super eenvoudig. Hier delen wij ons geheime recept.