Vragen? Wij zijn bereikbaar op 0318 240 404

Best Beoordeelde Rookhout winkel van Nederland (9.8/10)

hickory

Hickory – wat is het en waar komt het vandaan?

Hickory. Wat weten we daar eigenlijk van? Je kan het in ieder geval gebruiken als rookhout. Maar waar komt hickory hout vandaan en wat is het rookaroma van hickory?

Hickery Chunks los

Waar komt Hickory vandaan?

De botanische naam is Carya en de meeste soorten groeien in Noord Amerika. De boom groeit van nature ook in China en Mexico. Ons Hickoryhout komt uit Noord Amerika en wordt speciaal geproduceerd voor het roken van levensmiddelen.

Eigenschappen van Hickory

Carya hout is zeer sterk en veerkrachtig. Het soortelijk gewicht ligt hoger dan bijvoorbeeld Esdoorn of Elzen hout. Vanwege de veerkrachtigheid en sterke eigenschappen wordt deze houtsoort ook gebruikt voor het maken van handbogen, wandelstokken en drumstokken. Indien je volledig onbewerkt hickory hout droogt tot een vochtgehalte van minder dan 10%, dan kan je hickory hout ook als barbecue rookhout gebruiken.

Het gebruik als rookhout

Hickory bbq hout geeft een intens en sterk rookaroma, wat sommigen zouden omschrijven als ‘bacon-achtig’. Het combineert dan ook goed met roken van spek en ander varkensvlees. Vanwege het sterke rookaroma wordt hickory rookhout met name gebruikt bij de vleessoorten die van zichzelf ook al veel smaak bevatten. Denk hierbij aan wild en rundvlees. Gevogelte, zoals kip, is minder geschikt. Alhoewel, smaken verschillen natuurlijk. Voor kip en andere blanke vleessoorten wordt er vaak voor een fruitig en/of mild rookaroma gekozen, zoals kersen, appel en esdoorn. Wil je weten welke gerechten goed combineren met welk rookhout? Bekijk hier ons overzicht.

Hickoryhout van Rookhout Online

Al ons Hickory BBQ rookhout komt uit Noord Amerika en wordt speciaal geproduceerd voor het roken van levensmiddelen (ISO gecertificeerd). Dat betekent dat ons hout volledig vrij is van chemicaliën en andere onnatuurlijke toevoegingen. De boomstammen die aangeleverd worden, worden volledig verwerkt tot rookhout chunks, snippers en zaagsel (rookmot). We hebben dus absoluut niet te maken met een ‘restproduct’ van een houtzagerij. Vervolgens wordt het rookhout professioneel gedroogd tot een vochtgehalte van minder dan 10%. Dat geeft het beste rook- en aromaresultaat. Wij bieden de chunks, snippers en rookmot in twee hoeveelheden aan. Voor de chunks is dat 1 en 2,5 kilo. En voor de snippers en rookmot is dat 1 en 3 liter.

Wij zijn Rookhout Online

We houden van BBQ’en, lekker eten én we hebben een missie. Namelijk keer op keer zorgen voor de perfecte rooksessie! Daarom hebben wij super snelle verzending, de hoogste kwaliteit rookhout en persoonlijke service. Met een zichttermijn van 30 dagen weet je zeker dat je altijd goed zit. Zoek je naar grote hoeveelheden rookhout? Kijk dan eens bij onze partner RookhoutVoordeel.nl.

Bekijk hier ons volledige assortiment en beleef zelf hoe leuk roken met rookhout is!

Gratis Verzending in Nederland

Voor alle bestellingen vanaf 45 euro. Inc. Track-Trace

30 Dagen Niet Goed, Geld Terug

100% Tevredenheidsgarantie of het volledige bedrag retour

Super Snelle Verzending

Vandaag besteld, binnen 3 werkdagen in huis

Veilig & Vertrouwd Shoppen

Aangesloten bij WebwinkelKeur met een klantwaardering van 9.8

De waardering van rookhoutonline.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 805 reviews.