Vragen? Wij zijn bereikbaar op 0318 240 404

Best Beoordeelde Rookhout winkel van Nederland (9.8/10)

Hoe gebruik je een smokerbox voor rookhout?

We krijgen regelmatig de vraag hoe een smokerbox precies werkt. En dat is logisch, want je wilt maximaal resultaat bereiken met je rookhout snippers. Hoe gebruik je een smokerbox nou precies? In dit blog geven we antwoord op de vraag hoe je een smokerbox gebruikt. Maar eerst, wat is het en waarom zou je het gebruiken?

Een smokerbox voor rookhout gebruik je in combinatie met snippers (ook wel rookchips genoemd). Doordat de snippers in de smokerbox zitten, roken ze langzamer en geven daardoor hun aroma langer af.

Maar wat is een smokerbox precies en hoe gebruik je een smokerbox?

Een smokerbox is een metalen doos met gaatjes in de bovenkant. Er zit een klep in, waarmee je de rooksnippers er makkelijk in kan doen. Er zijn verschillende formaten beschikbaar. Of verschillende patronen qua gaatjes op de bovenkant. Maar hoe de smokerbox er ook uit ziet, de werking is altijd hetzelfde. Ben je op zoek naar een smokerbox voor rookhout? De RVS Smokerbox die wij aanbieden is geschikt voor barbecue’s, gasbarbecue’s en kamado’s.

En hoe gebruik je een smokerbox? Heel gemakkelijk.

Stap 1: Doe de smokerbox open, strooi wat snippers in de smokerbox en doe de klep weer dicht. Wij gebruiken hier de Kersen Rookhout Snippers 3 liter.

Stap 2: Plaats de smokerbox op de gloeiende kolen.

Dat is alles! De kolen verwarmen de snippers en die gaan langzaamaan hun aroma afgeven.

Je BBQ mét rookhout is nu klaar voor gebruik. Pak je favoriete stuk vlees, groente of wat je ook wil roken en geniet van de extra smaakbeleving! Afhankelijk van wat je gaat bereiden is de geschikte temperatuur voor het gebruik van rookhout in een smokerbox tussen de 90 en 150 graden.
Eetsmakelijk!

rookhout dat rookt

Wij zijn Rookhout Online

We houden van BBQ’en, lekker eten én we hebben een missie. Namelijk keer op keer zorgen voor de perfecte rooksessie! Daarom hebben wij super snelle verzending, de hoogste kwaliteit rookhout en persoonlijke service. Met een zichttermijn van 30 dagen weet je zeker dat je altijd goed zit.

Bekijk ons volledige assortiment en beleef zelf hoe leuk roken met rookhout is! Ben je een echte grootverbruiker en wil je snippers in 4 of 20 liter kopen? Kijk dan eens in de shop bij RookhoutVoordeel.nl

Zelf aan de slag met de smokerbox en snippers? We hebben een speciaal pakket met Smokerbox. Je kan de smokerbox ook los aanschaffen en zelf je favoriete snippers erbij kiezen.

Gratis Verzending in Nederland

Voor alle bestellingen vanaf 45 euro. Inc. Track-Trace

30 Dagen Niet Goed, Geld Terug

100% Tevredenheidsgarantie of het volledige bedrag retour

Super Snelle Verzending

Vandaag besteld, binnen 3 werkdagen in huis

Veilig & Vertrouwd Shoppen

Aangesloten bij WebwinkelKeur met een klantwaardering van 9.8

De waardering van rookhoutonline.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 805 reviews.