Vragen? Wij zijn bereikbaar op 0318 240 404

Best Beoordeelde Rookhout winkel van Nederland (9.8/10)

Zo gebruik je rookhout op een gas BBQ!

Hoe gebruik je rookhout op een gas barbecue? Lees verder en we vertellen je precies hoe je rookhout snippers op een gas BBQ gebruikt. Het is (veel) makkelijker dan je misschien zou denken.

Waarom rookhout gebruiken in een gas barbecue?

Rookhout geeft smaak aan je gerecht! Denk bijvoorbeeld aan gerookte zalm of een rookworst. Maar ook jouw barbecue gerechten kan je een heerlijk rookaroma meegeven. Ook met een barbecue op gas.

Welk soort en type rookhout zijn geschikt voor de gasbarbecue?

Als je aan de slag wilt met rookhout in een gasbbq, dan kies je het beste voor de Snippers in combinatie met een Smokerbox voor Rookhout. Voor welke smaak je gaat, dat bepaal je helemaal zelf. Dit overzicht helpt je op weg.

Hoe gebruik je rookhout op een gas bbq?

Stap 1: Vul een Smokerbox met rookhout Snippers

rookhout op gas bbq

Stap 2: Sluit de Smokerbox en plaats deze stabiel op of boven een brander. Hoe verder je de smokerbox van de hittebron af plaatst (bijvoorbeeld op het rooster boven de brander), hoe langer het duurt voordat de rook vrijkomt.

Stap 3: Zet je gas bbq aan! Zodra de rookhout snippers, in de smokerbox, heet genoeg zijn geworden, komt het rookaroma vanzelf vrij uit de Smokerbox en kan je aan de slag.

Je Gas BBQ mét rookhout is nu klaar voor gebruik. Pak je favoriete stuk vlees, groente of wat je ook wil roken en geniet van de extra smaakdimensie! Eetsmakelijk!

Zonder Smokerbox rookhout op een gas BBQ gebruiken

Heb je (nog) geen smokerbox? Deze bestel je gemakkelijk bij ons. Maar kan je niet wachten om aan de slag te gaan? Maak dan een rookzak van aluminiumfolie en leg dat op of boven de brander. In deze blog leggen wij uit hoe je zelf zo’n rookzak voor snippers maakt.

Mijn gasbarbecue heeft al een speciale rooklade voor rookhout

Hoe gebruik je rookhout op een gas bbq met een speciale rooklade? Je ziet steeds vaker gasbbq’s die geschikt zijn om zonder smokerbox te gebruiken. Heb je zo’n gas barbecue met rooklade? Vul de rooklade met onze rookhout snippers. Je kan ook gemakkelijk snippers tussendoor bijvullen, als je langer rook nodig hebt. Raadpleeg de handleiding van jouw gasbarbecue voor de juiste instructies en mogelijkheden.

Deze blogs vind je misschien ook interessant

Hoe gebruik je een Smokerbox voor Rookhout?
Welk rookhout heb je nodig voor welk gerecht?
De eerste keer rookhout gebruiken
Rookhout snippers in een zelfgemaakt aluminium pakketje gebruiken

Wij zijn Rookhout Online

We houden van BBQ’en, lekker eten én we hebben een missie. Namelijk keer op keer zorgen voor de perfecte rooksessie! Daarom hebben wij super snelle verzending, de hoogste kwaliteit rookhout en persoonlijke service. Met een zichttermijn van 30 dagen weet je zeker dat je altijd goed zit.

Bekijk ons volledige assortiment en beleef zelf hoe leuk roken met rookhout is!

Zelf aan de slag met de smokerbox en snippers? We hebben een speciaal pakket met Smokerbox. Je kan de smokerbox ook los aanschaffen en zelf je favoriete snippers erbij kiezen.

Gratis Verzending in Nederland

Voor alle bestellingen vanaf 45 euro. Inc. Track-Trace

30 Dagen Niet Goed, Geld Terug

100% Tevredenheidsgarantie of het volledige bedrag retour

Super Snelle Verzending

Vandaag besteld, binnen 3 werkdagen in huis

Veilig & Vertrouwd Shoppen

Aangesloten bij WebwinkelKeur met een klantwaardering van 9.8

De waardering van rookhoutonline.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 799 reviews.